„Има някаква магия за Цвети на Уимбълдън. Надяваме се и този път да се получи”, сподели генералният секретар на българската федерация по тенис Георги Дончев в студиото на Дарик радио.

Дончев пожела успех на Пиронкова в срещата й с американката Винъс Уилямс в осминафиналите на Откритото първенство на Великобритания.

„Имайки предвид, че в последните месеци представянето на Цвети беше променливо, тя тук се преобрази. Явно Уимбълдън е нейният турнир, играе максимално концентрирано и независимо от това, което мислят противничките й, тя дава всичко от себе си. Дано и сега да се получи. Няма да й е лесно на Цвети. Уилямс е с амбиции да си върне за миналата година, но точно това прави интересен тениса. Никога нищо не се знае. Каквито и да са прогнозите, особено при женския тенис, те в един момент стават нелогични”, коментира още Дончев.

Колкото до базата на родната централа, Георги Дончев каза: „От няколко месеца вече сме новодомци и като федерация вече може да се похвалим, че вече си имаме национален тенис център – базата на „Академик”, тези 13 прекрасни клей корта, които се намират в центъра на Борисова градина. Вече са под разпореждане на българската федерация по тенис и там може да се провеждат престижни състезания. Гордеем се с това. Вече започнаха там първите състезания и лагерите на най-добрите. Дано скоро да познат и ремонтни дейности, за да се похвалим с модерна база.”