Кипърската легенда Маркос Багдатис похвали партньора си на двойки Григор Димитров след успеха им в първия кръг на Откритото първенство на Австралия над Матю Ебдън и Райън Харис.

„Днес бе много топло, но се наслаждавах на мача, особено с партньор като Григор“, сподели Багдатис в интервюто след мача, пише tenniskafe.com.

Ето какво заяви и първата ръкета на България при мъжете след победата на двойки в Мелбърн: „Винаги е забавно да играеш с Маркос. Той е страхотен не само като тенисист, но и като личност. С партньор като него всеки мач е забавен. Надявам се, че ще продължим с победите“.

Нито Гришо, нито Багдатис са преодолявали някога втори кръг на турнир от Големия Шлем, а в опит да направят това на Australian Open ще се изправят срещу намиращите се под №4 в отборната ранглиста на двойки Макс Мирни и Хориа Течау.

„Звярът“, както е прякорът на Мирни, има в актива си четири титли на двойки на Ролан Гарос и още две на US Open, а на останалите два турнира от шлема е достигал до финал. Румънецът може да се похвали с три финала в Париж, полуфинал в Мелбърн и трофей на смесени двойки на миналогодишното издание на Australian Open.