Седмица преди старта на "Ролан Гарос" тенис страстите ще избухнат в София! Поредното издание на най-големия турнир за ВИП-ове - "Асикс Мастърс", приемник на "Труд Мастърс", се завръща на сцената в пълния си блясък. Известни личности от политиката, бизнеса и спорта са събрани в 16 двойки. Традиционно домакин на събитието е Николай Божинов, собственик на Дипломатическия клуб „Глория Палас“ в Горна Баня, а срещите ще се състоят в събота (18 май).

В предишния турнир ликуваха политиците. Тандемът Красимир Велчев/Рангел Марков разгромиха медийната двойка Красимир Минев/Николай Драгиев с 6:2. Тогава заместникът на Бойко Борисов в ГЕРБ и кметът на Банкя бяха безкомпромисни по пътя към финала. Двамата показаха завидни умения и Велчев безапелационно получи наградата на „Труд“ за тенисист №1 в надпреварата. 

Умората обаче беше безмилостна и в мача за суперкупата премиерът Борисов в тандем със Катина Симеонова сложиха ръка върху най-важния трофей.

Турнирът се роди под името „Труд Мастърс“ през 2006 година, а един от първите участници в него бе Григор Димитров. Тогава едва на 15 години бъдещата ни суперзвезда от корта игра заедно с героя от Мондиал-94 Ивайло Йорданов и загуби на 1/4-финалите. Тази година обаче Йорданов се завръща в турнира в дует със „синята“ легенда Георги Иванов-Гонзо. 

Подобно на последното издание на „Асикс Мастърс“ премиерът Бойко Борисов и Катина Симеонова и сега са поканени за мач за суперкупата срещу победителите в състезанието.

През годините „Труд Мастърс“, превърнал се в „Асикс Мастърс“, натрупа куп герои. Традиционни участници в него са бивши шефове на парламента като Огнян Герджиков, Борислав Великов и Александър Йорданов. И тази година на сцената за слава се хвърля двойката Герджиков/Великов.

Сред фаворитите за трофея е триумфиралият вече в състезанието Лъчезар Танев и Мирослав Печев, който има победа над Григор Димитров през 2006-а. Двамата са поставени в долния край на схемата. По традиция и в това издание ще има чуждестранно присъствие – сръбската фолкикона Бобан Здравкович ще играе с бизнесмена Атанас Захариев.

Водещ на шоуто отново е гласът на „Дарик“ Иво Райчев. Озвучението ще е дело на Марти Джи. Традиционно наградите са в стил „Шампионска лига“. Купите са осигурени от башмайстора в бранша Детелин Баялцалиев, бивш международен съдия. Новият национален селекционер Красимир Балъков е поканен само за гост, защото въпреки неговите доказани умения на корта, програмата не му позволява да запише второ участие в най-популярния аматьорски турнир в България.