Диего Алварес (Аржентина) спечели титлата на международния турнир от сериите Фючърс с награден фонд $10,000, провеждащ се на кортовете на ТК "15:40" в София, след като във финалния двубой победи с 6/4 6/3 водачът в основната схема Микаел Ридерстед (Швеция).

Поставеният под №3 аржентинец не загуби и сет по пътя си към финалния двубой, където отново демонстрира стабилна игра и след нова двусетова победа се поздрави с втора титла в кариерата си на състезания от такъв ранг, информираха от Българската федерация по тенис.

Турнирът на двойки бе спечелен от Пирмин Хенле/Оскар Сабате Бретос (Германия/Испания), които на финала се наложиха с 6/4 3/6 10/7 над българския тандем Александър Лазов / Борис Бакалов.

Във вторник в Бургас ще започнат мачовете от основната схема на втория турнир от сериите Фючърс, провеждащ се през август месец в България. В основната схема попаднаха Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Валентин Димов, Борис Бакалов, Ивайло Трайков, а WC (покана от организаторите) получиха Димитър Кузманов и Александър Лазов.

Шансове да намерят място в основната схема имат още Данаил Търпов, Петър Трендафилов, Крис Ангелов и Андреас Нейков, които достигнаха до третия финален кръг на квалификациите, мачовете от който ще се играят в понеделник.