Адриан Андреев бе много щастлив, но и още по-изтощен след триумфа си на престижния юношески турнир Трофео Бонфилио в Милано. Българският талант едва стоеше на краката си след финалния двубой, а попитан как ще отпразнува, отговори, че ще го направи със спане. Той разкри, че преди 10 дни е бил в болница, което прави успехът му още по-впечатляващ.

Андреев тиумфира в Милано, тръгна по стъпките на Саша Зверев

"Не мислех затова. Исках да изпълня моя игрови план. Бях много изтощен днес, но се справих. Дадох всичко от себе си, чувствах се замаян, не можех да ударя топката много добре, но играх умно, борих се и следвах тактиката си срещу него", заяви Адриан. "Със сигурност не играхме най-добрия си тенис и двамата, не бе най-добрият мач, но съм щастлив, че спечелих."

Андреев бе попитан и как му е повлияло участието на DIEMA XTRA Sofia Open през февруари: "Със сигурност имаш много повече увереност, по-комфортно се чувстваш с публиката, беше прекрасно преживяване да видя как играят в про тура."

"Да, със сигурност той (Григор Димитров б.р.) е мой идол. Не мога да повярвам, че спечелих турнира, защото преди 10 дни бях в болница с игли във вените ми. Затова е невероятно, че 10 дни по-късно съм тук, печелейки един от най-големите трофеи в ITF. Невероятно е как може да се развие животът."

Пълен запис на финалния мач: