Григор Димитров си осигури място в трети кръг на Мастърса в Маями, след като съперникът му Симоне Болели се отказа поради контузия в китката при резултат 6:4, 1:1 в полза на хасковлията, който в спор за място на осминафиналите ще се изправи срещу Анди Мъри.

Шотландецът достигна до тази фаза на състезанието, отстранявайки друг представител на младото поколение на АТР тура в лицето на Бърнард Томич след успех с 6-3 6-1, а на последвалата пресконференция бе помолен да направи сравнение между австралиеца и българина.

„Според мен Григор е по-добрият атлет от двамата, но що се отнася до мислене на корта, Бърнард знае как се играе тенис и по-добре предусеща следващия ти удар. И двамата притежават страхотно чувство към топката. Също така Томич е много висок (196 см.), а това също помага“, сподели шотландецът, цитиран от tenniskafe.com.

„Трудно е да се определи кой е по-добрият, тъй като и двамата са постигнали подобни резултати. Може би Бърнард се представя по-добре на Големия шлем и успя да спечели турнир, но Григор също играе много добре през този сезон“, завърши Мъри.

Срещата между първата ни ракета и световния №3 ще се изиграе в понеделник, а началният ѝ час ще стане ясен по-късно, когато бъде публикувана програмата за следващия ден. Припомняме ви, че до този момент шотландецът е спечелил и двете си срещи с Григор Димитров – 6:4 6:4 на четвъртфиналите в Банкок през 2011 г. и 7:6(0), 6:4 в спорa за титлата в Бризбейн в началото на този сезон.