Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова загуби с 0-2 сета – 0:6, 4:6 - от бившата номер 1 в света Ана Иванович в мач от осминафиналите на Откритото първенство на САЩ.

Сръбската звезда показа отличен тенис на централния корт „Артър Аш“ в Ню Йорк, и се наложи само за 71 минути игра. Пиронкова влезе много трудно в мача, и не успя да използва дори възможностите, които и предостави Иванович, а те не бяха много. Първият сет приключи бързо-бързо, въпреки че българката имаше шанс за пробив в началото. След като го пропусна, тя съвсем сдаде гарда си, и бе наказана за отбранителната си позиция.

След края на първия сет, в който Пиронкова не взе гейм, първата ни ракета получи медицинска помощ, като се оплака от проблем в раменете и врата.

Тя все пак излезе, за да доиграе срещата, след краткото прекъсване, и започна доста по-добре частта. Пиронкова дори поведе с 3:2 след пробив, но след това позволи на Ана Иванович да я обърне до 3:4, а сръбкинята използва моментално отдалата се възможност да приключи мача, и до края не остави шанс на българската надежда.

Цвети Пиронкова все пак стана първата ни тенисистка от много години насам, достигала до този етап на US Open. Ана Иванович също от своя страна за първи път достига до четвъртфиналите на турнира от Големия шлем в САЩ, и чака там най-вероятно Серена Уилямс.

Ана Иванович не остави шанс на Пиронкова

източник: Reuters