Григор Димитров отпадна още в първия кръг на тенист урнира „Загорка Къп”, след като познатият като Акулата Стийв Дарси го победи с 2:0 сета (7:5, 6:3).

102-ия в света се с справи с хасковлията, заемащ 390 място в ранглистата. Първата ни ракета допусна много грешки и в решителните моменти не устоя на напрежението и се пречупи.

В първия си мач при мъжете в България Гришо бе бурно подкрепян от близо 1200 зрители на кортовете на „Левски”. Грешки от младостта и болки в коляното костваха на Григор първия сет, след като водеше с 6:5 гейма след свой сервис. Окуражителните аплодисменти от зрителите не му помогнаха и след 55 минути Гришо се предаде пред Дарси с 5:7.

Вторият сет беше още по-слаб за българина, който бе наблюдаван от майка си, баща си, треньора си и мениджърката си от първия ред. Гришо успя да вземе първи гейм едва при 1:3, изпусна възможност за пробив в средата и се предаде на 0 в заключителния гейм за 3:6.

Най-очаквания мач от „Загорка Къп” бе наблюдаван на живо от цялото ръководство на БФТ, председателя на ДАМС Весела Лечева, шефа на федерацията по ски Цеко Минев, Ангел Бончев и Георги Илиев-Майкъла.

Гришо няма да участва в надпреварата на двойки и по този начин участието му в най очаквания тенис турнир у нас приключи. Той ще остане няколко дни в България, след което заминава за Гърция, където отново след получена уайлд кард ще участва в турнир с награден фонд 50000 евро. Предстоят му и още прегледи за проблемите в колената.