Огромен интерес предизвика гостуването на "AES България Тенис Звезди” в  Русе и Бургас. Съвместната инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българска  федерация по тенис"AES България Тенис Звезди” е първа по рода си в  България. 

Кампанията се реализира в 20 населени места в страната и цели  да образова, подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а  също така техните треньори и клубове. 

Над 50 деца от различни възрастови групи от ТК "Приста 2011", Русе и  техните треньори се включиха в открит урок, в който участва Матей  Пампулов – дългогодишен състезател за Купа Дейвис и един от  най-успешните български треньори, Пресиян Коев – отговорник на  програмата „Развитие“ към Българската федерация по тенис и Катерина  Генова – генерален секретар на федерацията. Децата показаха огромен  интерес и имаха възможност да дискутират различни теми. „Инициативата "AES България Тенис Звезди” е изключително полезна,  сподели Стефан Митев, председател на ТК "Приста 2011". 

„Децата бяха  много развълнувани да се срещнат лице в лице с шампион от ранга на Матей  Пампулов. Обменихме много ценен опит, който ще ни помогне за по-добро  развитие на тениса в Русе. След тази инициатива децата са още  по-амбицирани да се развиват на тенис корта”, допълни той. 

ТК "Приста 2011" разполага с 4 червени корта с клей настилка. На всички  кортове има осветление, а през зимния период има отопляем балон за три  от кортовете. През летните месеци близо 100 деца взимат участие в  тренировките. В рамките на инициативата "AES България Тенис Звезди” предстои още една  среща в крайдунавския град, която ще се проведе в ТК "Русе”. 

В Бургас повече от 30 деца от ТК "Авеню" взеха участие в открития урок с  Матей Пампулов, който обърна внимание на всички и поигра с всяко едно от  децата. 

„Изключително сме щастливи, че инициативата "AES България Тенис Звезди”  на ЕЙ И ЕС България и на Българската федерация по тенис гостува в  Бургас“, сподели Стефан Пантов, треньор в школата на ТК „Авеню“. Подобни  срещи са много полезни. "Авеню" (Бургас) е сравнително нов клуб и за нас  срещата беше изключително ползотворна“, допълни той. Около 100 деца тренират в школата на ТК "Авеню", която разполага със  седем външни и три закрити корта.