"AES България Тенис Звезди” гостува в Стара Загора. Над 30 деца от различни възрастови групи от ТК "Августа Траяна" се включиха в открит  урок, в който участва Матей Пампулов – дългогодишен състезател за Купа  Дейвис, Пресиян Коев – отговорник на програмата развитие към БФТенис и  Катерина Генова – генерален секретар БФТенис.

Треньорите и децата  получиха напътствия и бяха изключително впечатлени от възможността да  дискутират различни теми с шампион от ранга на Матей Пампулов. Съвместната инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българска федерация по  тенис"AES България Тенис Звезди” е първа по рода си в България и се  реализира в 20 населени места в страната. Тя цели да образова,  подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така  техните треньори и клубове. 

Инициативата "AES България Тенис Звезди” е изключително полезна и за  треньорите, и за децата“, сподели Красимир Михайлов – член на УС на клуб  „Августа Траяна“. Матей Пампулов даде ценни съвети на треньорите, сподели какъв потенциал вижда в децата и на какво трябва да се наблегне  в техните тренировки за постигането на още по-добри резултати. 

Децата, от своя страна, показаха голям респект и със сигурност са още по-амбицирани да се развиват на тенис корта”. 

По време на визитата в Стара Загора се проведе и среща със  заместник-кмета, отговарящ за „Общинска собственост, стопанска политика,  спорт и туризъмна“ на града Красимира Чахова, на която бе представена  кампанията "AES България Тенис Звезди”. От името на БФТенис Катерина  Генова връчи специален плакет на Красимира Чехова за принос на Oбщина Стара Загора към развитието на тенис спорта в региона. За поредна година  Община Стара Загора подкрепя провеждането на един от най-престижните  тенис турнири и първенства в региона