Адриан Андреев от ТК „Левски” и Розалина Юсева от ТК „Дема” спечелиха титлите на Държавното лично първенство по тенис за момчета и момичета до 12 години в столичната зала „София”. Те бяха наградени от помощник-капитана за Купа „Дейвис” Тодор Енев.

Водачът в схемата Андреев защити първото си място от миналата година по безапелационен начин. Младият софиянец победи на финала третия поставен Симеон Костов (ТК „15:40”) с 6:1, 6:1. Така в целия турнир Адриан загуби общо 6 гейма в 4 двубоя. Той е шампион и на двойки заедно с Йордан Йовчев-младши.

„Доволен съм, че победих отново. Нямах труден мач в турнира. Следващата седмица ще играя на шампионата в зала до 14 години в Хасково, където ще участвам направо в основната схема. След това с националния отбор ще играем на Европейското първенство в зала в град Казан, така че няма време за почивка”, заяви Андреев след награждаването.

За европейските шампионати в зала отборите са съставени от по трима състезатели. По тази причина Треньорският съвет на Българската федерация по тенис взе решение на държавното да има и мачове за трето място, победителите от които да участват в първенствата на континента заедно с финалистите в турнира.

При момчетата в двубоя за третата позиция Донован Лилов („Локо98”) надигра Йордан Йовчев („Локомотив” Пд) с 6:1, 6:3 и заслужи място в националния състав с Адриан Андреев и Симеон Костов.

При момичетата втората поставена Розалина Юсева се наложи на финала над водачката Мелади Тодорова („СБС”) с 6:2, 6:4 в оспорван двубой, в който често точката се печелеше след 20-30 удара в разиграването. Юсева е шампионка и на двойки в дует с Елена Тодорова („15:40”).

В мача за третото място Катрин Александрова победи съотборничката си от „СБС” Росица Павлова с 6:1, 7:5 и завоюва мястото си в отбора на България, заедно с Юсева и Тодорова.

Адриан Андреев и Розалина Юсева взеха титлите при 12-годишните в зала София