Абсолютният дебютант Живко Роков спечели убедително надпреварата при средно напредналите в Петия вечерен турнир на Интерактив тенис. На финала на Централния корт в Националния тенис център той победи Александър Александров с 2:0 сета (4:1, 4:1). Мачът предложи интересни разигравания и показа, че опитът в състезания не е задължително условие, за да се печелят купи.

"Това беше първият ми турнир в ИТЛ и ми донесе първата титла на състезания", каза след победата Живко. "Реших да се включа при средно напредналите, защото играя отдавна и обичам спорта. Доволен съм от решението си, оказа се, че турнирът е много приятен. Срещна ме с нови хора, а организацията беше на ниво. Успях да спечеля с търпение и с воля да направя един удар повече от съперника. Бях готов да разигравам, докато взема точката. Играх сковано, защото за пръв път участвам в турнир. И въпреки че е аматьорски, не можах да се отпусна. Не проявявах агресия и не пресилвах ударите. Бях концентриран през цялото време и може би исках победата повече от Александър. Бих участвал пак в турнирите на ИТЛ, особено в 500, но мачовете са много и трябва да се посветиш на това. Благодаря на организаторите за готината възможност да се събираме покрай спорта, да преживяваме идеята, че участваме в турнир като в професионалния тенис."

От 4 юни Интерактив тенис ще даде възможност на повече от 90 аматьори от София да се докоснат до професионалния тенис в първия Мастърс на лигата за 2018 г. Срещите от Лото София Мастърс 2018 ще се играят във формат 2 от 3 сета, в перфектни условия на кортовете на Българския национален тенис център, със съдия на клетка и нови топки. Полуфиналите и финалите ще се проведат на Централния корт в Борисовата градина със съдия на стол. За трофея и за наградите на спонсора на лигата „Спорт депо“ ще спорят опитни играчи като Радослав Владимиров, Едиз Батран, Калин Кънчев, Милен Германов, Петьо Борисов и Никола Милев. Повече подробности за най-голямата аматьорска тенис лига в България и предстоящия Лото София Мастърс 2018 можете да намерите на сайта на Интерактив тенис.