48 мъже и жени ще спорят за наградите от Wilson и FPI Hotels във втория турнир на семейната тенис и СПА верига Weekend Tour в Санта Марина Созопол. Мачовете започват в събота, а в неделя ще станат известни шампионите при мъжете, жените и смесените двойки. Всички играчи са в комплекса с близки и приятели и очакват много тенис и забавления. За пръв път организаторите на надпреварата предлагат и специален тенис лагер. В него начинаещи и напреднали ще могат да усъвършенстват уменията си под ръководството на лицензиран треньор, като имат гарантирани най-малко 10 часа игра. Най-запалените фенове на тениса ще гледат и мачовете от международния турнир от календара на ITF, който се провежда в Санта Марина Созопол.

При мъжете най-големите фаворити за титлата са Едиз Батран (София), Георги Митрев (Сандански), Красимир Минтов и Мариан Стоянов (Казанлък), и Стоян Мирев (Търговище). При жените със сигурност ще има нова шампионка, тъй като победителките от последните години няма да участват. При смесените двойки участие са заявили 12 дуета. Организаторите предвиждат крайно оспорвани мачове и не изключват изненади при мъжете, тъй като интересът към надпреварата става все по-голям, а участниците - все по-добри. Прогнозите на синоптиците са за много тенис и незабравими вечери във ваканционния комплекс.

Победителите в Санта Марина Оупън 2018 ще си тръгнат с ваучери за почивка в Банско, осигурена от домакините, и ваучери Wilson за пазаруване в магазини Sport Box.