Григор Димитров продължава отлично си представяне на Мастърс турнира в Маями. Българинът записа трета победа от три мача на състезанието след престижен успех в турнира на двойки. В мач от втория кръг на надпреварата Димитров и неговият партньор Фредерик Нилсен победиха седмите поставени Микаел Льодра и Леандер Паеш с 7:6 (6), 7:6 (4) за един час и 29 минути.

На четвъртфиналите българо-датското дуо очаква Хаас/Малис или Южни/Мирни, които на старта на турнира отстраниха световните №1 Боб и Майк Брайън след победа с 6:4, 2:6, 10:5.

След днешния си успех Димитров и Нилсен си осигуриха общо ,370 от наградния фонд и по 180 точки за ранглистата, с които Григор ще се изкачи с приблизително 55 места до около №130 в света, което би било и най-добро негово класиране в кариерата.

Мачът срещу Льодра и Паеш не започна добре за българина и датчанина, които пропуснаха два шанса за пробив, а след това съперниците им се възползваха от своя първи шанс и пробиха, след което поведоха с 3:1.

Димитров и Нилсен успяха да върнат пробива, но при 5:5 опитната двойка, която има общо 10 титли от Големия шлем, отново проби и сервираше за спечелването на сета. В този момент обаче Гришо и неговият партньор моментално върнаха гейма и вкараха сета в тайбрек. В него се играеше точка за точка, а при 6:5 Димитров и Нилсен бяха изправени пред сетбол за съперника, който спасиха, а до края на сета не загубиха ново разиграване и след близо 50 минути се поздравиха с успеха в първата част.

За разлика от нея, във втория сет двата тандема печелиха сравнително лесно сервис геймовете си и така се стигна до нов тайбрек. В него Льодра и Паеш първи направиха минипробив и поведоха с 4:2, но отговорът на Гришо и Нилсен бе впечатляващ – серия от пет поредни точки, донесла им успеха в сета, а с това и в мача.

За Димитров предстои още по-голямо предизвикателство – мач срещу световния номер 3 Анди Мъри. Двубоят ще се играе в понеделник вечерта, а точният час ще стане ясен след публикуването на програмата за деня.