Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова записа поредна разочароваща загуба през настоящия сезон, след като отпадна още в първи кръг на турнира в Люксембург ($ 235 хиляди). Българката отстъпи с 2:6, 2:6 от 57-ата в света Аника Бек, който съвсем наскоро дори проби в топ 50 на ранглистата.

Пиронкова така и не успя да намери отговор на много солидната игра от основната линия, която 19-годишната й опонентка демонстрира. Още в откриващия гейм 99-ата в света пловдивчанка се огъна и допусна пробив, което позволи на Бек да стигне до комфортен аванс от 3:1. Началният удар на Цвети, който е сред силните й страни, не след дълго отново се пропука и германката затвори първата част с 6:2.

Шансът на българката да се върне бе в началото на следващия сет, когато настъпи спад в представянето на Бек. Няколко непредизвикани грешки и далеч по-концентрираните изяви на Пиронкова й позволиха да поведе с 2:0 гейма. Бек обаче показа завидна психическа устойчивост за крехката си възраст и не само че върна пробива, но и поведе с 3:2. Това окончателно срина духа на Цвети, която доигра двубоя повече като спаринг партньор и съвсем заслужено отпадна.

В следващия кръг Бек ще се изправи срещу победителката от двубоя между Луцие Шафаржова (Чехия) и Шуай Пън (Китай).

Пиронкова пък напуска надпреварата с 1 точка за световната ранглиста и 1452 долара от наградния фонд.