Най-големият любителски тенис турнир на смесени двойки в България наближава с пълна сила и отново ще предложи предизвикателства и незабравими емоции на корта за участниците и зрителите. Тенис Турнир Peugeot ще се проведе на 17 и 18 май на кортовете на клуб „Левски-София“.

14-и тенис турнир Peugeot

източник: www.peugeot.bg

За 14-а година аматьори ще играят за голямата награда – посещение на турнира от големия шлем Roland-Garros. Тази година София Франс Ауто отново отправя предизвикателство и към клиентите на марката Peugeot.

Освен отборът-победител в състезанието, двойката на най-добре класиралият се според ранглистата собственик на автомобил Peugeot също ще бъде поканена да бъде гост на един от най-престнижните тенис турнири - Roland-Garros. Класиралите се двойки на 2-ро и 3-о място също ще получат награди, осигурени от верига спортни магазини SLS Rossignol.

Всеки над 18-годишна възраст може да се включи и да премери сили в най-големия любителски тенис турнир за смесени двойки, като в надпреварата се допускат само аматьори. Формулата на игра е нестандартна - смесени двойки, които ще играят на принципа на директната елиминация в два от три тай-брека. Полуфиналите и финалът се играят в три от пет тай-брека.

В съботния състезателен ден участниците ще бъдат разделени на групи от 4 или 5 двойки в зависимост от броя на екипите. От всяка от групите се класира по 1 двойка. В неделя, двойките образуват 4 групи, като победителят се класира за полуфинала.

По време на турнира, участниците и посетителите ще могат да тестват най-актуалните представители на марката, сред които и Автомобила на годината 2014 в Европа – новият 308.

Официални партньори на турнира са Air France, BNP Paribas, SLS Rossignol, Загорка и Девин.

Всички желаещи могат да се запишат индивидуално или с техния партньор онлайн на peugeot.bg/tennis или на място в тенис комплекс "Левски-София" или в центровете на Peugeot в цялата страна. Крайният срок за записване е 13 май.

За повече информация: www.peugeot.bg/tennis