Ани е само на шест години, а вече е усетила житейската несправедливост. Момченцето е родено в Търговище на 6 януари 2011 година. След една нормална бременност, при раждането Ани се задушава , вследствие на което е принудена да расте с диагнозата Детска церебрална парализа (ДЦП). Ани не може да ходи и да говори, но е със съхранен интелект. Комуникацията с нея се осъществява с очи.

Единственият начин да се подобри е чрез лечение със стволови клетки. За да помогне на Ани преди година, майка ѝ забременява отново с надеждата да се съберат стволови клетки от плацентата ѝ. Но жената губи живота си по нелеп начин. Тя умира в петия месец от пневмония в Стара Загора.

След смъртта на майка си Ани заживява в Търговище при нейните баба и дядо. Те имат надежда Ани да получи лечение със стволови клетки в клиника в чужбина. Необходимите средства за лечението обаче са непосилни за семейството.

За четири процедури с вливания на стволови клетки в клиника в Турция, семейството на Ани трябва да плати 32 хиляди долара. Много хора вече се опитват да помогнат на Ани.

В Търговище са разпространени кутии за събиране на средства за момичето, а във "Фейсбук" страницата "Благотворителен базар за малката Ани!" само за седмица са събрани 20 хиляди лв.

Всеки, който иска и има възможност да помогне на Ани в борбата с диагнозата, може да го направи с дарение:

Дарителска сметка:

BG30FINV91501317070630 - Анна Станиславова Кръстева

BIC: FINVBGSF

Първа Инвестиционна Банка