Сексуалната активност на жената пряко зависи от количеството сън, показва изследване върху студентки от Мичиганския университет. Изследователи от университета проследили зависимостта между пълноценния сън и сексуалното желание при 171 студентки.

Експериментът продължил дълго време, уточни Medikforum. В крайна сметка бе установено, че всеки допълнителен час сън повишава с 14% вероятността, че жената ще е готова за секс... на следващия ден.

При недоспиване се наблюдава точно обратният ефект. Смята се, че резултатите от изследването ще помогнат на двойките да решават възникващите проблеми със или в леглото без лечение.

Впрочем много сън също не е полезен. Група американски изследователи установила, че сънят над осем часа увеличава риска от инфаркт – всеки случай хората от тази категория много по-често са били поваляни от сърдечен удар.

Но това не значи, че трябва да спи малко – примерно под 6 часа. Хората от тази категория също са застрашени много по-често от инфаркти. Изобщо изследователите са категорични, че сън над 9 часа намалява умствената потентност на човека. /БГНЕС