Общо 50 хиляди лева ще осигури Столичната община за заплащането на хонорарите на част от изпълнителите в Новогодишния концерт, организиран от БНТ. На предстоящото заседание на Столичния общински съвет на 8 декември предстои да бъде одобрено предложението.

Празничният концерт „Сцена под звездите“, организиран от БНТ в партньорство със Столичната община ще е с участието на Васил Найденов, Елица Тодорова, Стоян Янкулов, Миро, ансамбъл „Гоце Делчев“, естрадно-духовия оркестър „Севлиево“, групите „Ахат“, „Те“, изпълнителите Криско, Скилър и Лилана.

Според информацията от БНТ, подадена в Столичната община, цялата стойност на проявата ще е над 200 хиляди лева, като 119 350 лева са средствата за сцена, звук, осветление, фойерверки и лед-екрани. Изпълнителите ще получат 82 хиляди лева без ДДС, а останалите разходи - 20 850 лева са за екипа за реализацията на проекта и командировъчните разходи.

Столичната община ще заплати хонорарите на Васил Найденов - 20 000 лева, Елица Тодорова - 7 000 лева, Стоян Янкулов - 5 000 лева, Миро - 12 000 лева и на естрадно-духов оркестър „Севлиево“ - 6 000 лева.

Общината ще осигури и 20 000 лева за концерта „Рок Коледа 2011“, който се организира от „Мистър Рок Мюзик“ ЕООД. Решението за изплащането на средствата ще бъде гласувано също на предстоящото заседание на Столичния общински съвет.

Средствата се осигуряват от икономии от бюджета на дирекция „Култура“ на Столичната община.