Напоследък еднорозите могат да се причислят към една от големите мании в поп-културата. Техният облик е върху напитки, дрехи, храни, играчки.... но никой досега не е виждал на живо истинското митологично същество. Поне досега, както изтъква BBC.

Едно фермерско семейство в Исландия смята, че измежду овците си се е натъкнало на истински еднорог, който ненадейно се е появил във фермата през декември миналата година. Е, еднорог изглеждащ малко по-нестандартно от елегантния бял кон от митологията.

Овните на Ерла Порей Олафсдотир обикновено имат два рога. При един от тях обаче се е оказало, че двата рога са се слели в един и така той буквално се е превърнал в еднорог. Затова и семейството на Ерла е решило да кръсти нетипичното животно "Ейнхирнигур" (Или "еднорог" на исландски език).

"Двата рога така опъват лицето му, че той винаги изглежда изненадан. Даже прилича малко на някой, който си е направил лифтинг", смее се фермерката, докато описва вълнистата рогата животинка пред в. "Айсланд Монитор". /БГНЕС