Инициативен комитет за издигане на Светослав Витков, известен като Светльо от „Хиподил", за кандидат-президент е подал документи за регистрация в ЦИК. Кандидат за негов вицепрезидент е Венцислав Мицов. За да участва в изборите на 23 октомври, кандидат-президентската двойка трябва да събере 7000 подписа. До 20 септември ЦИК трябва да установи резултатите от подписката, съобщава webcafe.bg.

Светльо и Венци се познават от 1991 г., когато записват първия албум на "Хиподил".

През тези 20 години те създават заедно музика - имат шест албума, участват в телевизионни предавания и различни проекти.

Слоганът на кампанията им за "Дондуков" 2 е "А защо не?".

Светльо Витков е роден на 26 януари 1971 г. в София, завършил е Софийската математическа гимназия, следвал е в УНСС. Музикант, писател - има издадени 3 книги, телевизионен водещ, инструктор по източни бойни изкуства - кофукан, на деца и възрастни, има трети дан черен колан по карате от 2004 г.

Венци Мицов е роден на 18 април 1971 г. в Кюстендил, завършил е музикалното училище "Любомир Пипков", следвал е в Музикалната академия и ЮЗУ - Благоевград. Член на Съюза на българските композитори, музикант, колумнист, сценарист. Женен, с 9-годишен син.

В 17 часа изтече срокът за подаване на документи за регистрация на партии и инициативни комитети в ЦИК за президентските избори на 23 октомври.

Двайсет и една партии и седем инициативни комитета са поискали да участват в президентските избори, съобщават от ЦИК. Централната избирателна комисия е регистрира 20 партии, изчакваше да се уточнят нередности в документацията на ССД на Стефан Софиянски. В изборите през 2006 г. участваха седем кандидат-президентски двойки.