Пътуването с приятели може да бъде вълнуващо и запомнящо се изживяване, но може да дойде и с доста предизвикателства.

От избора на дестинация, която отговаря на предпочитанията на всеки, до осигуряването на безпроблемна координация по време на пътуването, има няколко фактора, които трябва да имате предвид за успешно групово приключение. 

Независимо дали планирате бягство през уикенда или се впускате в епично пътешествие, тази статия ще ви предостави ценни съвети и прозрения за това как всичко да върви гладко, когато пътувате с приятели. Допитахме се и до мнението на специалистите от Top Rent A Car и събрахме в едно всичко важни елементи от едно приятелско пътуване. 

Така че определете компанията и да започваме: 

С чия кола ще пътувате

Когато търсите отговора на този въпрос, е добре да вземете предвид следните параметри: коя кола колко харчи, колко ѝ е голям багажникът, склонен ли е собственикът на автомобила да остави и други да шофират, обслужена ли е колата добре и т.н. 

Добре е да разгледате възможността за коли под наем по няколко причини: 

  • Можете да изберете модел и капацитет на колата според дестинацията. Ако ще се разхождате в град, е важно колата да е компактна. Ако ще опознавате природни забележителности, автомобил с по-висока проходимост ще е по-удобен. 

  • С коли под наем споделяте всички отговорности и разходи, като в същото време рентакар компанията ви дава добре обслужен автомобил с всички необходими застраховки

  • Когато използвате кола под наем за пътуване с приятелите си, другите членове на вашето семейство могат да ползват спокойно семейния ви автомобил. 

  • В случай на проблем можете да разчитате на компанията за съдействие във всяко отношение

Направете маршрут

Има два типа пътуващи - едните обичат да знаят точно какъв е маршрутът, на колко време ще са почивките, къде ще се отбивате и т.н. Другите са склонни да отбиват на всяка историческа забележителност и нямат проблем да замръкнат в някой град без да знаят къде точно ще спят. 

Уточнете кой от компанията какъв тип пътешественик е и предварително начертайте маршрута. Настройте се, че може да има спонтанно спиране един или два пъти, за да са доволни и едните, и другите пътуващи и не забравяйте да сложите разписния на хартия план в жабката на колата. 

Определете бюджета

Пътуването е приятно и зареждащо само когато не надхвърля сумата, с която човек е готов да се раздели. Неочакваните финансови разходи трудно могат да се определят като приятно преживяване, затова разпишете бюджет, с който всички да се чувстват комфортно и се въздържайте от подмятания “хайде бе, какво се стискаш” - всеки има лимит и той е такъв, какъвто е. 

Не забравяйте, че най-важното е приятелството

Най-хубавото на пътуванията са споделените моменти с приятелите. Наслаждавайте се на моментите един с друг, събирайте спомени и се радвайте на Пътя. Той ще ви отведе към хубавите спомени.