Руският държавен регулатор на търговията с алкохолни напитки изпълни правителственото поръчение и подготви концепция за масова антиалкохолна кампания сред населението. Според вестник „Известия” реализирането на социалната атака ще струва 2,3 милиарда рубли.

Целевата аудитория на антиалкохолната социална кампания на Росалкохолрегулиране ще бъде разделена на пет категории: водачи на МПС; младежи от 14 до 21 годишна възраст; жени в детеродна възраст; хора с алкохолна зависимост; родители и деца.

Най-добри комуникационни канали за целта, според регулатора са външната реклама, телевизионната продукция и печатните материали. Предлага се да бъдат разработени и специални информационни табла за медицински и образователни заведения, както и за ресторанти.

Освен традиционната форма на комуникационните канали, според концепцията, ще бъдат използвани и антиалкохолни флашмобове, видеоблогове, възможностите на стрийт арта, както и кампании в социалните мрежи.

Не се изключват и медиапроекти като клипове, показвани преди основния филм в киносалоните и въвеждане на „антиалкохолен стандарт” за медиите./БТА