Емблематичният шведски дует Roxette излиза тази вечер на специално изградената сцена на столичния стадион "Георги Аспарухов". Мари и Пер идват за първи път у нас, като концертът им е част от световно турне, което започна в края на февруари. София е една от първите спирки в Европа.

Финалистът от "Мюзик айдъл 2" Нора ще подгрява Roxette. Тя ще е на сцената заедно с китаристът Бисер Иванов, пианистът Калин Тонев и барабанистът Георги Варамезов.

Шоуто на шведите се очаква да започне около 20.00 ч. и да продължи два часа.

Че Roxette ще гостуват в България, от Sofia Music Enterprises обявиха още през ноември миналата година. Интересът към концерта се оказа толкова голям, че организаторите се принудиха да го преместят от зала 1 на НДК на стадион "Георги Аспарухов". Билетите също свършиха за отрицателно време и се наложи да бъдат пуснати допълнителни.

Феновете на Roxette дълго чакаха това турне. Последната обиколка на музикантите по света е от 1994 г. Преди няколко месеца Мари и Пер пуснаха и нов албум. Няколко песни от него ще представят те тази вечер пред българските си почитатели, но ще ги зарадват и с големите си хитове от преди години.