Една от най-успешните рок групи в световната музикална история Red Hot Chili Peppers ще зарадва тази вечер българските си почитатели. Шоуто й е в столичната зала "Арена Армеец". Red Hot ще представят у нас песни от новия си албум "I'm with You", но и някои от големите си хитове.

За най-нетърпеливите фенове на бандата, които ще се съберат пред залата още в следобедните часове, организаторите от Sofia Music Enterprises са планирали алтернативно събитие. Родната група Q-Check, която определя стила на музиката си като смесица от пънк, реге, ска и метъл, ще свири от 16:00 часа на специално изградена сцена пред "Арена Армеец". Два часа по-късно ще бъдат отворени вратите на залата.

Британската група As Able As Kane ще подгрява Red Hot Chili Peppers в "Арена Армеец". Шоуто на бандата, която мнозина сравняват с Prodigy или Public Enemy, ще започне в 20:00 часа.

За да си починат добре преди концерта музикантите от Red Hot Chili Peppers са пожелали зад сцената в залата да бъде изградено специално помещение за медитации. Според изискванията на Red Hot, в гримьорните на членовете на групата трябва да има високи палмови дървета и дивани, които да не са кожени.

Билети за шоуто на американската банда с почти 30-годишна история все още има. Те са с цени от 90 до 200 лева и са в секторите със седящи места. Могат да бъдат купени от касите на "Арена Армеец".