Най-красивата омъжена българка за 2010 г. Екатерина Рот се завърна в страната, след участието си на най-престижния конкурс „Mrs World” в Орландо /Флорида/. Представителки на 90 страни си оспорваха короната, която бе спечелена от американката Ейприл Луфри, майка на три деца.

Претендентките за титлата дефилираха в три тура, като Екатерина Рот обра аплодисментите още в първия. В него участничките трябваше да излязат на великолепната сцена с национални костюми. Спечелилата конкурса „За най-достойно ожъжена българка” Екатерина Рот заложи на изключителна червена рокля във формата на роза на дизайнерката Ваня Ранкова. Решението си тя обясни на журито с факта, че България е един от най-големите производители на розово масло в света.

Във втория тур участничките излязоха с бански костюми, които организаторите бяха ушили специално за тях. В третия Екатерина Рот отново накара публиката и журито да затаи дъх, когато се появи на сцената с официална рокля. „Магия в зелено” – такъв бе най-краткия коментар за избора на българката. И отново аплодисменти за дизайнерката Ваня Ранкова, която впечатли с модела. „С мъжа ми, който е американец и е филмов продуцент често посещаваме Америка. Сега обаче видях нещо съвсем различно. Чувствахме се, като в приказка, а принцесите бяхме ние. Никога не съм се радвала на такова внимание и отношение. Тук трябва да благодаря на лицензиантката на конкурса за България Яненка Люцканова, която прави всичко възможно най-красивите омъжени у нас да участват на „Mrs World” – каза Екатерина Рот специално за агенция „Профайл”.