С наближаването на празниците програмата на NOVA ще събере заедно цялото семейство у дома, с обещанието за много забавление и позитивни моменти.

Този уикенд „Събуди се” подготвя обзор на събитията и най-силните истории на 2017-та. А в навечерието на Нова година Темата на NOVA представя 365 дни в 15 минути - годината в България и чужбина през нестандартния поглед на репортера Николай Василковски.


И в празничните дни зрителите на NOVA могат да посрещат деня със сутрешния блок. От 25 до 27 декември, докато Виктор Николаев празнува Коледа, в “Здравей, България” влизат гост-водещи - водещата на Новините на NOVA Марина Цекова ще партнира на три популярни личности в трите празнични дни, когато предаването ще започва в 07.00 ч. Виктор Николаев се завръща на 28 декември в обичайния час на „Здравей, България“ – 6.20 ч.

Предаването „На кафе“ и Гала ще поднесат още срещи с интересни гости и теми в понеделник, четвъртък и петък от 09.30 ч.

Коледното настроение ще завладее телевизионния ефир още на 24 декември с поредица от тематични филмови заглавия. След „Коледна бъркотия” в 10.00 ч. и „Сияйна Коледа” в 12.30 ч., премиерният филм „Коледна песен” ще направи своя дебют по NOVA в 14.20 ч., а „Ваканцията” ще бъде излъчен от 16.10 ч. Специалният коледен концерт на емблематичното шоу X Factor ще зареди зрителите с много музикални емоции в навечерието на празника, от 20.00 ч.

Силният филмов маратон продължава и на 25 декември с хитови премиери, сред които са  „Нашата необикновена Коледа” в 12.30 ч., анимацията „Героичната шесторка“ на Дисни от 15:50 ч. и фантастичната драма „Колибата“ в полунощ. NOVA ще излъчи благотворителния концерт „Българската Коледа” в 20.00 ч., заедно с БНТ, която традиционно е под патронажа на държавния глава и помага на деца с тежки заболявания. NOVA отново застава зад благородната кауза, като тази година благотворителната кампания се фокусира върху ранната диагностика и ефективното лечение, а желаещите да помогнат могат да го направят като преведат пари по сметка, както и да дарят 1 лев с SMS на номер 1117. 

Вълшебен подарък ще поднесе NOVA на феновете на Disney във втория ден на Коледа - пет хитови премиери ще завладеят ефира в Деня на Дисни на 26 декември. Сред изненадите за малки и големи са: "Утреландия" в 9.30 ч., следват "Мъпетите 2" в 12.30 ч., анимацията "Отвътре навън" в 14.40 ч., „Замръзналото кралство - Коледа с Олаф” в 16.40 ч. и „Александър и безкрайно лошия ден” в 17.00 ч., а любимата на всички анимация "Замръзналото кралство" ще сложи подобаващ финал на вечерта  в 20.00 ч.

В последния ден на годината, на 31 декември, NOVA е подготвила поредната порция забавления за зрителите. В 20.00 ч. новогодишното издание на забавното предаване без аналог „Господари на ефира” истински ще разсмее всички пред екрана, а в 22.00 ч. предстои незабравима среща с любимия мечок в първата част на премиерния филм „Падингтън“. Новогодишната нощ продължава с празничния концерт на X Factor, който ще зареди ефира с най-доброто от музикалната сцена този сезон, а след това ще бъдат излъчени Американските музикални награди 2017.

Не пропускайте програмата на NOVA и всички вълнуващи срещи и изненади в празничните дни до края на 2017. Предстоят най-хубавите моменти от годината, които може да посрещнем заедно.