15-годишно момиче спаси живота на шофьор на тролейбус в Стара Загора.

Група ученици, сред които и деветокласничката Мария Звездева Стоилова, в петък, 15 януари, се качили на тролейбус №2, за да отидат на тренировка.

По време на движение на шофьора му прилошало и тролеят застанал перпендикулярно на пътя. Кондукторката започнала да вика за помощ, а голяма част от пътниците изпаднали в паника.

Мария, която се намирала в задната част на тролея, се притекла на помощ на шофьора. Тя видяла, че той е паднал на волана. Повдигнала му главата, при което установила, че той е в безсъзнание. Ударила му два шамара, но мъжът не реагирал.

Ученичката забелязала, че шофьорът си е глътнал езика. Успяла е да му отвори устата и да извади езика преди да пристигне линейка.

Мария е деветокласничка в Спортното училище "Тодор Каблешков" в Стара Загора и тренира плуване. Днес директорът на училището връчи на Мария благодарствен адрес с пожелание да бъде все така смела и отговорна.

На церемонията присъства и шофьорът на тролейбуса, който обсипа Мария с прегръдки и благодарности. „Жив съм благодарение на нея", не спираше да повтаря щастливият мъж.