И през 2017 г. NOVA убедително запазва лидерската си позиция в българския телевизионен ефир. Чрез разнообразна и иновативна програмна схема телевизията продължава да предизвиква интереса на 21% повече активни зрители на възраст 18-49 години, в сравнение с втората по гледаемост телевизия - bTV. Още по-голямо е предимството на NOVA сред активното градско население на възраст 18-49 години – 30%, и сред по-младата аудитория на възраст 18-34, като делът на последните е с 41% по-висок.

NOVA е безспорният лидер на българския телевизионен пазар, тъй като показва значително предимство в новините и актуалните предавания - с 18% повече са активните зрители (18-49 г.) от тези на bTV по същото време. Разликите в полза на NOVA сред активното градско население и по-младите зрители на възраст 18-34 години са дори по-големи, съответно 29% и 38%.

В най-гледаното време през 2017 г. над една четвърт от активното население (18-49 г.) категорично избира развлекателните и риалити програми на NOVA, като зрителите от тази група са с 19% повече от тези на bTV по същото време. Разнообразните праймтайм предавания през годината отбелязват още по-убедителна преднина спрямо тези на втората по гледаемост телевизия сред активното градско население (18-49 г.) – 35%, и сред зрителите на възраст 18-34 години - 47%.

През 2017 г. най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания инвестира в създаването и промотирането на български филми, сериали и продукции на всички свои платформи, а изборът на активните зрители доказва, че тази стратегия е успешна не само за Нова Броудкастинг Груп, но и дава нова перспектива за развитие на целия пазар.

С „Откраднат живот” и премиерата на другите мащабни кино, телевизионни и онлайн проекти, които се реализират с подкрепата на NOVA, медията успя да спечели трайно интересa на аудиторията, доказвайки че и в България могат да се създават качествени продукции, които по нищо не отстъпват на международните.

Освен хитовия български медицински сериал, колекцията от интересни заглавия през годината се допълва от поредицата „Ние, нашите и вашите“ и минисериала „Воевода“, а през 2018 г. предстои премиерата на още два нови български сериала: „Полицаите от края на града“ и „Дяволското гърло“. На 8 януари е стартът на друга хитова българска продукция – „Дървото на живота“ от продуцентите на „Откраднат живот“.

През изминалата година NOVA продължи да излъчва и първия български риалити сериал "София - Ден и Нощ“, а онлайн поредиците „Не така, брат”,  „Апартамент 404” и „Следвай ме“ спечелиха интереса на аудиторията в интернет. Някои от най-очакваните български заглавия в киносалоните през 2017 бяха осъществени именно с подкрепата на Нова Броудкастинг Груп - „Бензин“, „Воевода“, „Вездесъщият“, а в края на годината своя кино дебют направи и един филм с романтичен поглед към 80-те -„Дъвка за балончета“.