Новините на Нова и сутрешният блок продължават да увеличават аудиторията си и затвърждават позицията си на предпочитания източник за актуална информация и през първите два месеца на 2016. Тази тенденция започна в началото на 2014, когато основните стълбове в публицистиката на Нова започват да увеличават дела на аудиторията си, за да се превърнат в избора на зрителите. Делът на зрителите на „Здравей, България” е с близо 50% по-голям от този на конкурентното предаване на втората медия, bTV. Централната емисия на Новините на Нова отчита преднина с близо 4 пункта, а късната новинарска емисия на Новините на Нова печели с над 8 пункта повече от зрителите в активна възраст (18-49 години) спрямо втората медия, bTV.

Нова ТВ

източник: Нова ТВ

Още по-категоричен е изборът на зрителите сред градското население през януари и февруари 2016, където сутрешният блок на Нова отчита над 16 пункта преднина, а централна и късна емисии на Новините на Нова близо 9 пункта повече от тези на втората телевизия, bTV.

Резултатите затвърждават тенденцията Новините на Нова и „Здравей, България” непрекъснато да увеличават аудиторията си от 2014 година насам. След като сутрешният блок вече е доказан лидер сред активното население, от април 2015 Новините на Нова също се наложиха като предпочитаният информационен източник. Само за две години делът от зрителите (18-49 г) на Новините на Нова в 19:00 през 2016 е нараснал с цели 35% спрямо 2014 г, а този на „Здравей България” с 19%.

Нова ТВ

източник: Нова ТВ

Данните са доказателство, че все повече хора избират Нова, когато се информират за важните обществени събития, а доверието към новините и публицистиката на Нова расте непрекъснато. В унисон с мисията си да бъде свободна и независима в името на зрителите, медията продължава да инвестира в качествената журналистика, като привлича и развива най-добрите професионалисти, фокусирайки се върху най-наболелите обществено значими проблеми.

Нова ТВ

източник: Нова ТВ

Репортажите, темите и историите в Новините на Нова търсят точните отговори, изваждат на светло сериозни проблеми от всички сфери на обществения, политическия и икономическия живот у нас. В специална поредица през март и април репортерите на Нова представят най-добрите си репортажи в кампанията "Истории от твоя живот". Истории, разказани от първо лице, които са оставили трайна следа в съзнанието на зрителите. Истории, разказани първо или само по Нова или истории, белязали световните новини през погледа на нашите репортери. Истории, които ще запомним.