Над 23 000 души се включиха в петото издание на „Ден на маратонката“ - социално-отговорна кампания, организирана от Бенефит Системс България. Тя цели да насърчи спорта и активния начин на живот. Тазгодишното издание се проведе в петък (31.03) и бе под наслов „Спорт за другите“. За всеки спортуващ с карта MultiSport в Ден на маратонката 2023г., организаторите даряват по 1 лев за добра кауза.

Бенефит Системс България изказва благодарност към всички 23 403 ползватели на карти MultiSport, които спортуваха с кауза и генерираха сумата от 23 403 лв. Инициативата бележи ръст с 45% спрямо миналата година, когато бяха събрани средства в размер на 16 102 лв.

Тази година кампанията застава зад Сдружение SOS Детски селища България, фондация „Сийдър“ и фондация „Карин дом“:

Сума в размер на 10 000 лв. ще бъде дарена на Сдружение SOS Детски селища България за изграждането на приключенски парк в SOS Детско селище Дрен, както и за закупуването на спортни екипи и обувки за младежи от SOS Семейни домове.

Втората организация, зад която застава инициативата, е фондация "Сийдър". От Бенефит Системс България ще помогнат със 7500 лв. както за организиране на летен лагер с каяци на язовир Студен кладенец за деца, лишени от родителска грижа, така и ще съдействат за осигуряване на специалисти за спортни активности за морски лагер на младежи с увреждания.

Подробна информация за Ден на маратонката 2023 г. може да бъде намерена на https://benefitsystems.bg/sportzadrugite/.

Останалата сума ще бъде в подкрепа на фондация „Карин дом“ за оборудването на новия терапевтичен център на организацията.

“За нас е изключителен успех, че с всяка следваща година успяваме да разширим обхвата на кампанията. Да направим спорта достъпен е нашата мисия, с която живеем всеки ден. Благодарни сме на нашите клиенти, партньори и ползватели, които припознаха и се ангажираха с инициативата „Спорт за другите“, подкрепиха ни и намериха време да спортуват за другите на Ден на маратонката 2023“, коментира Алиция Любенов, маркетинг мениджър на Бенефит Системс България.

Тази година кампанията се осъществява с подкрепата на Спортен център Garitage и Yoga Vibe Garitage.

„Ден на маратонката“ е социално-отговорна кампания, която Бенефит Системс България организира за пръв път през 2019 година. Във времето маратонката се превърна в носител на идеята, че независимо от това какво работи човек, може да обуе маратонки в конкретния ден на работното си място и да се присъедини към борбата със заседналия начин на живот.