Национална мрежа за децата стартира своята годишна среща – най-голямото събитие на Мрежата за годината, което събира на едно място представители на над 140-те организации – членове на НМД. Идеята на срещата е различни хора на различни възрасти, идващи от различни места да могат да се срещнат и да се учат едни от други; да планират своите бъдещи дейности в името на правата на децата и да прекарат незабравимо време заедно.

Тази година срещата е особено специална за Мрежата, тъй като поканени за участие са много деца и млади хора от цялата страна. Ценен помощник в измислянето и подготвянето на това голямо събитие са именно младите хора от Младежка мрежа „Мегафон“, които също са дейни участници през всички дни.

На събитието Фондация Reach for Change България представя информация за ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA. В момента тече конкурсната част на четвъртото издание на инициативата и всеки, който има работеща и иновативна идея за трайно подобряване на колкото се може повече деца в България, може да кандидатства до 18 юли на www.nova.bg/promqnata. 

Фондация Reach for Change България се присъединява към Национална мрежа за децата в началото на 2017 г. Във връзка с това, Мария Брестничка, координатор мрежа в "Национална мрежа за децата споделя: “Присъединяването на Reach for Change България ще допринесе за обогатяването на работата на Мрежата и организациите - членове от гледна точка на идеи и възможности за развитието на социалното предприемачество сред гражданските организации, работещи за деца. Надяваме се, също така, че работата на „Промяната“ ще  допринесе още повече за поставянето на въпросите на децата и семействата на дневен ред в общественото внимание, и ще спомогне за разбирането, че „едно общество се познава по грижата за децата му“. 

Годишната среща на Национална мрежа за децата съдържа няколко панела: работни срещи на регионалните съвети, панел „Къща на децата“, срещи на тематичните работни групи „Образование“, „Правосъдие“, „Здраве“ и „Семейство“, изложение на интересни дейности и организации, обучения за промяна на нагласите към ромската общност. Провежда се и Общото събрание, на което тази година ще се изберат нови членове на Управителния съвет и Контролния съвет на Национална мрежа за децата.