Две експлозии в залата „Манчестър Арена“ след концерта на Ариана Гранде, отнеха живота на най-малко 19 души, а ранените са 50. Информацията бе потвърдена от полицията в Манчестър, която заяви още, че ще "третира инцидента като терористично нападение, докато не се докаже обратното".

Северозападното антитерористично командване също определи трагедията на стадиона като "вероятен терористичен акт". По данни на "Ен Би Си Нюз" британските власти подозират, че става дума за атентатор самоубиец. По-рано "Би Би Си" предаде за над 30 убити. Според британските медии става дума за предимно непълнолетни младежи. Към 22:35 местно време полицията в Манчестър се отзова на "спешен случай" в "Арена Манчестър", където бяха чути два силни тътена, "наподобяващи взрив". По-късно властите потвърдиха, че има убити и ранени при инцидента на закрития стадион в града. Техният брой обаче е неясен, съобщи в "Гардиън", който следи ситуацията.

Към този момент остава неизяснен източникът на детонациите. Двете основни версии бяха свързани с изстрели от огнестрелно оръжие или избухнала бомба, но впоследствие бе потвърдена втората. Детонациите са чути веднага след края на концерта, когато хората са започнали да се разотиват. Паниката е огромна. Много от посетителите на концерта са непридружени непълнолетни. В социалните мрежи родители се опитват да се свържат с децата си.

Всички улици в близост до стадиона са затворени от полицията. Намиращата се наблизо жп гара "Манчестър Виктория" също е затворена. Към мястото са изпратени множество линейки и най-малко 50 полицейски автомобила. Междувременно силите на реда съобщиха за открито друго взривно устройство. Извършена бе контролирана експлозия. Полицията в Манчестър заяви, че ще "третира инцидента като терористично нападение, докато не се докаже обратното". Очаквайте подробности. /БГНЕС