Щъркелът Рони се върна в германското село Гламбек за тазгодишния размножителен период - за ужас на жителите, които го намират за най-лошата птица в околността, предаде ДПА. Миналата година с вандализма си Рони стана новинарска сензация в цяла Германия. Птицата налиташе на покриви на автомобили и прозорци с дългия си оранжев клюн, припомня dariknews.bg.

Представителка на управата в селото, разположено в провинция Бранденбург, потвърди, че Рони се е върнал тази година. "Изобщо не се е променил", каза Хилде Пелцер-Блазе. Месеци на атаки от Рони миналата година накараха жителите да окачат юргани върху повърхностите, които са потенциални мишени, включително прозорците.

Птицата се дразни от тъмните коли и кълве покривите им толкова силно, че ги надрасква. Затова шофьорите прибират автомобилите си в гаражите. Наесен Рони мигрира на юг за зимния период и хората бяха оставени на мира.

Еколозите отдават агресивната природа на Рони на прекомерното му желание за чифтосване. Щъркелът е толкова агресивен, защото иска да измести другите мъжки, добавя ДПА.