52 училища в страната няма да отворят врати във вторник. Усложнена остава и пътната обстановка след обилните снеговалежи.  Редица пътища в страната продължават да са блокирани. Проходите "Върбишки", "Златишки" и "Троянски" са затворени за всички превозни средства. 

През "Петрохан" е забранено движението на камиони над 12 тона, а през Твърдишкия и Котленския проход е забранено движението на камиони над 10 тона. Забранено е и движението на тежкотоварни автомобили по пътя Симитли - Разлог.

Минути преди 6.00 часа тази сутрин беше възстановено движението в областите Русе, Варна, Велико Търново, Търговище, Разград, Ямбол, Шумен, Габрово и Добрич. 

Следете случващото се в страната на живо през Kamerite.bg, а какво ще бъде времето в в следващите дни следете в Sinoptik.bg. Изпращайте ни в "Моята новина" снимки и видео на времето във вашия град!​

Ново предупреждение за опасно време и жълт код за поледици е обявен за 6 области. Това са Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Благоевград.

В ранните часове на деня там се очакват ледени валежи и условия за поледици. От Пътната агенция предупреждават шофьорите да предвидят повече време за предвижване и да не предприемат пътуване в районите с жълт код, ако това не е наложително.

На шофьорите се препоръчва още да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.