Най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА, която се реализира съвместно с фондация „Промяната”, част от Reach for Change получи и първото си признание за 2017 г. Сред отличените в класацията на Дарик радио „40 до 40” тази година са лидерите на четири проекта, подкрепени и станали част от ПРОМЯНАТА. Журито на “40 до 40” реализира своята селекция сред над 150 разнородни номинации с представители от сферите на науката, изкуството, бизнеса, социалното предприемачество, IT сектора и спорта.

Проектът “40 до 40, която има за цел да представи успешно реализирали се млади българи до 40 години, които създават малки или големи, но изключително важни за обществото ни проекти. Участниците, подкрепени от социално отговорната инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА, избрани на закритата дискусионна сесия на журито на проекта„40 до 40" са:

Емилиян Кадийски, Теодор Константинов, Илиян Димов, основатели на “Враца Софтуер Общество” - победители в ПРОМЯНАТА 2014/2015. Те са отличени за това, че предоставят безплатни курсове по програмиране и допълнителни събития за ученици и възрастни.

Николета Попкостадинова, журналист и създател на единствената в България платформа за сексуално и здравно образование за тийнейджъри Loveguide.bg - финалист в ПРОМЯНАТА 2014/2015.

Янита Кирова и Ива Лапатова, актриси, създатели на „Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“ и полуфиналисти в ПРОМЯНАТА 2016/2017. Ива и Янита се превъплъщават в "медицински клоуни" и посещават детските отделения в болниците в страната като чрез средствата на театъра и смехотерапията създават една по-благоприятна среда и помагат за по-бързото оздравяване на дечицата. 

Калин Василев, доктор на науките по генно инженерство и създател на TarnovoRuns - сдружение за безплатни тренировки, йога, бягане, здраве и общностно развитие. Калин e участник в Акселератора на ПРОМЯНАТА 2016/2017.

Сред отличените е и Даниел Стефанов, ръководител на софтуерна компания, един от специалистите, разработващи иновативната платформа за равен достъп за глухите и слабочуващите хора в България на фондация “Заслушай се” - победител в ПРОМЯНАТА 2015/2016