Съобщение на официалната страница във Facebook на Американския държавен департаментпредупреждава за непосредствена заплаха за автобус или автобуси, които минават покрай бившия хотел “Плиска” на бул. “Цариградско шосе” в София. Гражданите на САЩ са посъветвани да избягват района и да търсят друг вариант за транспорт, пише novanews.novatv.bg.

Нова телевизия не може да потвърди истинността на това съобщение, което изглежда по-скоро фалшиво заради линка в него, който на пръв поглед изглежда като легитимен за сайта на Държавния департамент, но завършва с .sbu вместо с .gov.

Кореспондентът на Нова в САЩ Ясен Дараков се свърза с говорителя на Американското посолство в София, но от там заявиха, че не знаят нищо. Ангажираха се да проверят публикацията и ще дадат информация.

"В МВР няма констатирана конкретна заплаха, в което и да е място в София, която да застрашава живота на гражданите”, заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред Нова.

"След атентатите в Брюксел и след призива на МВР към гражданското общество да обостри своята бдителност има множество сигнали за потенциална заплаха”, обясни той.  

Костов подчерта, че сигналът за заплаха около „Плиска” е бил подаден вчера на тел. 112.

"Имало е сигнал, който е проверен и е недействителен. В никакъв случай не е предотвратен атентат", категоричен бе Георги Костов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS