С бясна скорост протече първата премиера на филма "Бензин" в град Варна. На нея присъстваха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, заместник кметове и видни представители на бизнеса.

Освен официалните гости на събитието, пред входа на морската градина се събраха стотици фенове на българското кино и високи скорости. Колите, с които актьорите преминаваха по червения килим, бяха предварително изложени пред Фестивален и конгресен център, където жителите на морската столица имаха възможността да ги разгледат от близо.

“Филмът “Бензин” тръгна от Варна на бързи обороти! Щастлив съм, че сме домакини на премиерата. Благодаря на Асен Блатечки, благодаря на целия екип, който работи на висока скорост и направи Варна част от “Бензин”. Вярвам, че филмът ще рекламира морския град по света! На добър час”,  каза кметът Иван  Потних.

След Варна с бясна скорост продукцията се връща обратно в столицата, където в четвъртък, 18 май от 19.00 часа пред The Мall високите скорости и адреналинът ще завладеят и столичани. По уникалната 17-метрова конструкция ще премине актьорският състав на най-чаканата българска продукция за годината – „Бензин“, заедно със стотици ВИП гости и популярни личности от българския шоубизнес.

На нестандартния червен килим, оформен като състезателна писта, ще има поставен диван на славата, който ще събира автографи от всички гости на събитието, а  трима късметлии ще имат възможността да пият кафе с Асен Блатечки под светлините на прожекторите.

Премиерата ще бъде предавана на живо във Facebook страницата на Vbox7.com. „Бензин“ е първият български филм, който ще достигне до повече от двадесет населени места у нас без киносалони, благодарение на проекта „Пътуващо кино“.

Специалната медийна прожекция на „Бензин“ ще се състои в същия ден, четвъртък, 18 май от 10:30 часа в кино Cine Grand Park Center в мол Park Center на булевард Арсеналски 2. След нея ще бъде проведена официална пресконференция на продукцията.

Лентата достига до кината благодарение на “Лента“, “Синекванон” и “А.Б. Филмс”, със съдействието на Национален филмов център (НФЦ) в копродукция с “Про синема продакшън”, “Про камера”, Нова Броудкастинг Груп и Национален дворец на културата (НДК).

Продуценти са Асен Блатечки, Александър Пейчев, Миро Янев, Павел Иванов, копродуценти Александър Здравков, Николай Спасов. Филмът може да бъде гледан в кината от 19-ти май.