Фондация Нана Гладуиш – Една от 8 - представи официално мобилния клуб на фондацията - „Розов кемпер на Една от 8“, който е част от проекта „Сърдечни приятелки“. Това се случи на 21.07.2017 г., а в следващите 6 месеца той ще обиколи над 25 града в страната и главни онкологични болници. 

Дейностите, които ще се предлагат в „Розовия кемпер на Една от 8“ са:

- индивидуални информационни и практически консултации
- индивидуални психологически консултации
- техники за справяне със стреса
- съвети за хранене по време на лечение
- арт-терапии
- групови занимания
- съвети от професионален гримьор
- раздаване на аксесоари за жени с рак на гърдата и др.
- кулинарен блогър ще готви в кухнята на кемпера 

„Розовият кемпер на Една от 8“ е част от проекта "Сърдечни приятелки". Обиколката му из страната започва още следващата седмица, като първите градове, които ще посети, са Дупница, Кюстендил, Благоевград и Самоков. 

Ето и графика на кемпера за следващата седмица:
Дата: 
Дата: 31.07.2017 (понеделник)
12:00 ч. – Пристигане пред КОЦ Русе
15:00 ч. -  Позициониране пред магазин Мания Русе
Дата: 01.08.2017 (вторник)
11:00 часа – Позициониране пред  болница в Добрич
16:00 часа – Пристигане в Мания Добрич
Дата: 02. 08 . 2017 (сряда)
09:00 часа – Посещение на болница „Света Марина“ във Варна 
17:30 часа – Паркираме кемпера в Района на козирката и информационния център над подлеза
Дата: 03.08.2017 (четвъртък)
10:00  часа – Посещение Болница Шумен

В следващите няколко месеца мобилният клуб ще посети и градовете: София, Ботевград, Плевен, Свищов, Велико Търново, Ловеч, Русе, Добрич, Варна, Шумен, Пловдив, Асеновград, Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Враца, Монтана, Видин. Подробна информация с графика на посещенията ще бъде поетапно обявявана на сайта на фондацията www.ednaot8.bg.

Кемперът е на стойност 142 813 лв. Събраните от дарения средства са в размер на 112 854 лв., а остатъкът е осигурен чрез банков заем. Сред най-големите дарители за закупуването на кемпера са Магазини „Мания“, фармацевтичните компании Novartis и Roche, McDonalds, Societe Generale Експресбанк, Ана Вилфан и Цвети Кънчовска. Проекта подкрепиха и много други приятели на Една от 8 с лични дарения и смс на специално отворения за дарения DMS номер за „Розовия кемпер на Една от 8“. За каузата допринесоха редица юридически и физически лица. За покриване на разходите на кемпера при обиколката из страната е направено допълнително дарение от фармацевтичните компании Pfizer и Novartis. 

„Имаме вече кемпер! От тук нататък той трябва да работи, да обикаля страната и да помага напълно благотворително, абсолютно без пари“, каза при откриването на мобилния клуб на Една от 8 основателката на фондацията Нана Гладуиш.