Вече седма поредна година сайтът Gong.bg и „Спортно шоу Гонг“ помагат на различните деца, тoзи път в партньорство с Британското посолство в България

Седмият благотворителен търг на Дарик радио приключи официално днес. Това се случи на специална церемония в резиденцията на британския посланик у нас Ема Хопкинс, която бе патрон на тазгодишната инициатива, организирана от „Ники Кънчев шоу“, Спортно шоу Гонг и сайта Gong.bg.

Търгът, който се проведе в няколко дни около Коледа, събра рекордните 47 605 лева. По традиция средствата ще бъдат разпределени между Фондация „Нашите недоносени деца и Сдружение „Аутизъм днес“.

23 295 лева получи Фондация „Нашите недоносени деца“, докато Сдружение „Аутизъм днес“ бе подпомогнато със сумата от 24 310 лева.

От двете организации изказаха своята благодарност към организаторите на търга и всички включили се в благородната кауза. Патронът на търга Ема Хопкинс получи специални подаръци от представителите на Фондацията и Сдружението, изработени специално от децата.

Освен за закупуването на специална апаратура за нуждите на „Нашите недоносени деца“ и „Аутизъм днес“, голяма част от събраните средства от 7-ия благотворителен търг на Дарик радио, ще бъдат използвани в обучението на специалисти за подпомагане дейността на двете организации.

На церемонията в резиденцията на британския посланик у нас присъстваха инициаторът на търга Ники Кънчев, програмният директор на Дарик радио Константин Вълков, както представители на Спортно шоу Гонг, сайта Gong.bg и др.

В нашата галерия може да видите снимки от връчването на чековете на двете организации.