На 2 и 3 ноември в зала 1 на НДК ще се състоят двата концерта на легендарното танцово шоу Lord of the Dance, съобщиха от продуцентската компания АРТ БГ.

През лятото на 2010 година най-голямото пътуващо танцово шоу Lord of the Dance постави своеобразен рекорд по гледаемост у нас – 22 000 човека в 4 български града посетиха осемте концерта на феноменалните ирландци и аплодираха със сълзи на очи вълнуващата актьорска игра и майсторските танцови умения на внушителната трупа от над 80 човека на сцената.

Характерната хореография, представяща едновременно модерни елементи и класически ирландски танци, пищната сценография, впечатляващите светлинни ефекти и драматичната музика на Ронан Хардиман превръщат Lord of the Dance в един незабравим спектакъл, който оставя у зрителите желание да бъде гледан още и още пъти.

Lord of the Dance е повече от музикален и танцов спектакъл – това е пътуване във времето и пространството, което пренася зрителя в древна келтска легенда, представяща по семпъл, но запомнящ се начин вечната борба между Доброто и Злото. Едно е сигурно – никой не е в състояние да остане равнодушен към героите на сцената.

Веднага след края на първия си концерт (2 ноември) артистите от Lord of the Dance канят всички свои фенове на официално афтър парти от 23 ч в пиано бар "Ретро" (във Витоша парк хотел), съобщават още организаторите.

"Миналата година трупата преживя страхотни мигове по време на лятното си турне не само на сцената поради бурните овации на публиката. Най-интересното се случи след това - момичетата и момчетата от трупата завързаха трайни приятелства с български фенове и танцьори. Затова с нетърпение очакват и тазгодишното афтърпарти като повод за нови запознанства", разказа Питър Мърси, тур мениджър на трупата.

Създадено от Майкъл Флетли през 1996 г. шоуто Lord of the Dance вече 14 години е ненадминато в света по мащаби, зрелищност и продажби. Видяно от повече от 50 милиона души в 60 държави на всички континенти, Lord of the Dance чупи всички установени бокс офис рекорди и си завоюва името на най-възторжено посрещаното танцово шоу на всички времена.