След три годишно отсъствие Лени Кравиц пуска в понеделник своя девети студиен албум "Black and White America", в който преминава през всички периоди на американската музика – от фънка до рапа.

Четиридесет и седем годишният американски рок музикант и продуцент заяви пред журналисти, че започнал да работи върху албума с акцент върху фънка, но после вдъхновението го отвело по други пътища. Резултатът е моят най-разнообразен албум, както от гледна точка на музиката, така и на текстовете, посочи певецът, който правил записите в продължение на две години – на Бахамите и в Париж.

Както е обичайно за него, много от заглавията в албума са за любовта и жените, но музикантът засяга и политически теми. Кравиц пише песента "Black and White America", след като гледа документален филм за расизма в САЩ след встъпването на Обама на президентския пост. Хората говореха с неприязън за онова, в което се е превърнала Америка, за отвращението си, че имат ръководител чернокож. Искаха страната да се върне 100 г. назад, обясни Кравиц, който е роден в смесено семейство през 60-те години. Песента разказва както моята собствена история така и за расовата ситуация в САЩ. Може и да се развиваме, но много хора се вкопчват в старите си разбирания, изтъкна той. За двадесет години кариера Лени Кравиц е продал над 35 милиона албума в целия свят. През есента той планира европейско турне.