Петкратната носителка на Грами Лейди Гага ще представи в София уникално шоу, специално създадено за новото й турне. The Born This Way Ball пожъна голям успех в Австралия и Азия. Европейската част на турнето ще започне на 14 Август в София.

В това съвсем ново шоу певицата представя песните от новия си албум Born This Way. Разбира се, освен тях публиката ще има възможността да се наслади и на любимите си песни от предишните два The Fame и The Fame Monster.

Съпорт на Лейди Гага за Европа ще бъдат британската рок банда The Darkness, а DJ Lady Starlight, дългогодишен сценичен партньор на Гага, ще се присъедини като специален гост, включително и за концерта в София.

Билетите за концерта ще бъдат на цени от 70 до 200 лева и могат да бъдат закупени от касата на Тикетпро в билетния център на НДК, касата на Арена Армеец, онлайн на www.ticketpro.bg, касите на Тикетпро България и неговите партньори.

Последното турне на певицата - The Monster Ball - плени публиката по целия свят. Вестник Sun го нарече „Най-доброто шоу на живо, което ще видите тази година.", а Pollstar Concert Industry Awards го обяви за Шоуто на годината. Лейди Гага е благодарна на своите фенове за огромния си успех и за първи път през 2009-а, по време на турнето The Monster Ball ги нарича галено „малки чудовища".

„The House of Gaga и аз работихме месеци за създаването на грандиозната сцена за новото турне. Това, което искаме, е да надминем успеха на The Monster Ball" споделя Мама Чудовище (така Лейди Гага шеговито нарича себе си). „The Born This Way Ball е електро-метъл-поп опера, приказка за Началото, за генезиса на Kingdom of Fame. Разказва за това как сме се родили и как ще умрем празнувайки".

Лейди Гага е един от най-успешните изпълнители на звукозаписния гигант Universal Music a Born This Way Ball ще бъде първото й турне след излизането на албума Born This Way, от който са продадени почти 6 милиона копия. Албумът излиза непосредствено след спечелилите Грами предишни албуми The Fame Monster (2009) и The Fame (2008). От The Fame и The Fame Monster са реализирани над 15 милиона копия. Общите продажби на Лейди Гага от албуми и хит сингли надхвърлят 65 милиона копия.