Китайският милиардер Чен Гуанбао покани 1000 бедни американци да обядват заедно с него в Сентръл парк в Ню Йорк. “Искам да променя мнението на американците за богатите китайци, като покажа, че моите сънародници са гостоприемни и щедри”, заяви Чен, който ще даде безплатния обяд на 25 юни. “Обядът ще ми струва около 1 млн. долара”, отбелязва милиардерът.

Бедняците не само ще се нахранят, но и всеки от тях ще получи плик с 300 долара в него. В компенсация те ще трябва да чуят как Чен изпълнява песента “We Are The World”. До момента на поканата са откликнали около 250 души.

Чен натрупва богатството си чрез разрушаване на стари жилища и разчистване на терена за строежа на нови. В родината си той е известен с благотворителните си акции. След разрушителното земетресение в провинция Сечуан Чен предостави безвъзмездно оборудване на спасителите, като участва в търсенето на оцелели под развалините и лично спаси 13 души.

В САЩ Чен стана известен, след като неотдавна се опита да купи вестник “Ню Йорк Таймс”. Опитът му не успя, но понастоящем милиардерът води преговори за закупуването на един от разделите във влиятелното американско издание. /БГНЕС