Кирил Рашков остава в ареста. Той отказа да обжалва пред пловдивските магистрати мярката, която му бе наложена от Районен съд-Асеновград „задържане под стража", съобщи DarikNews.bg. На Рашков са му повдигнати обвинения за заплахи за убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова.

Заседанието на Пловдивския окръжен съд бе насрочено за 16.00 часа днес. Според запознати Рашков предпочита ареста заради напрежението в Катуница и страната. На заседанието на съда в Асеновград стана ясно, че той е имал намерение да избяга в Сърбия, тъй като се притеснява за живота си.

Междувременно Кирил Рашков-младши, който след като бе обявен за общодържавно издирване се предаде сам на полицията, остава в ареста за 72 часа. На него са му повдигнати обвинения за заплахи за убийство на Веселин Христов заради депозирана негова жалба в края на миналата седмица.

Заплахите са отправени 5-10 минути преди да бъде прегазен 19-годишният Ангел, обясни говорителят на Окръжна прокуратура Галин Гавраилов. За такова престъпление законът предвижда до 6 години затвор. Предстои наблюдаващият случая прокурор да реши дали да внесе искане на Рашков-младши да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".