Все по-често ще открием, че редица фенове обръщат внимание на коефициентите, когато става въпрос за правенето на спортни прогнози. 

Това е напълно нормално, те са в основата на правенето на прогнозите и ни помагат не просто да изчислим нашите шансове за печалба, но също така да се ориентираме и за своите собствени шансове. 

Освен това изиграват и много важна роля, когато става въпрос за превъртането на бонуси. Операторът Palms Bet ни предоставя редица такива и ще откриете бонуса тук, както и някои основни подробности около предлаганите оферти на самия оператор. 

По-важното е да разберем какво точно е значението на коефициентите, като за тази цел ще се наложи  все пак да обърнем малко повече внимание на начина на изготвяне и позиционирането им в дадена платформа. 

Спокойно ще открием, че всеки един оператор разполага с експертен екип, който не само следи спортния свят, но и притежава необходимите познания, за да създаде възможно най-точните прогнози. Макар и да говорим за развлекателната част на спорта, тук се използва много математика и много статистика, но добрата новина е, че само от екипите. 

Обикновено е лесно да се ориентираме сред самите коефициенти, поради простата причина, че същите са винаги едни и същи в своята основа. Ще открием, че отборите и атлетите – фаворити за дадено състезание, винаги разполагат с по-ниски коефициенти, логично е, защото в противен случай няма да говорим за равни шансове, все пак идеята е, че при правенето на залог, двете страни трябва да имат равни шансове. 

Следователно, отборите, които статистически имат по-малки шансове, се радват и на по-високи коефициенти, тоест с повишаването на риска се увеличават и шансовете за по-сериозни успехи. 

С оглед на факта, че говорим генерално за спорт, най-вероятно знаем, че никога нямаме гаранция, докато не чуем последния съдийски сигнал. Какви видове коефициенти има?

Реално съществуват американски коефициенти, с десетична запетая и разбира се, дроби. Всички имат почти един и същи прочит, но нека започнем с факта, че американците не разбират много математика. 

При тях е написан коефициент, който може да е положителен или отрицателен. Положителният маркира по-слабият отбор, а отрицателният – силният. Обикновено самият коефициент показва и каква точно сума можем да спечелим на база нашия залог – там няма много философия. След това ще обърнем внимание на най-често срещаните залози, които в това отношение идват с десетична запетая. 

За да разберем печалбата си, просто умножаваме залога си по коефициента. Ако искаме да изчислим шансовете си, обикновено разделяме 1 на коефициента си и получаваме възможностите за нашия успех в проценти. 

При дробните коефициенти можем да попаднем на 5/12 и нека обясним как точно трябва да се четат. Ако даден отбор изиграе общо 17 срещи – 5 от тях ще изгуби, а в 12 ще бъде победител. За да изчислим шансовете си тук, взимаме броят на победите – 12 и го разделяме на общият брой мачове – 17. 

След това умножаваме числото по 100, за да имаме процентното изражение и официално знаем какви точно шансове има даден отбор в това отношение. 

Реално спортните прогнози са елементарни и изискват точно две лесни формули, но както забелязваме, дори това е предизвикателство за американците. От друга страна е редно да знаем какви са общите условия, когато един букмейкър поиска от нас да превъртим бонуса си, може да иска игрите да бъдат с коефициент от 2.00 или друг посочен в общите условия, точно по тази  причина винаги се препоръчва да ги използваме колкото се може по-добре.