Една от най-силните актуални дет метъл групи – шведите от In Flames – ще взриви отново българската публика на 30-ти септември. Мястото е зала “Христо Ботев”.

Билетите за концерта на In Flames влизат в продажба днес (17 юни 2011). Първите 100 билета ще са с промоционална цена от 40 лв., а след изчерпване на това количество ще се продават по 45 лв. В деня на събитието, билетите ще са с цена 55 лв.

Предстои да бъде обявена и съпорт група за вечерта, съобщиха от Loud Concerts, oрганизатори на събитието.

Концертът на In Flames в София щe бъде част от предстоящото турне на шведите в подкрепа на новия им студиен албум Sounds of a Playground Fading. Премиерата на албума e днес в Германия, а през следващите дни и в останалите европейски държави.

В момента In Flames са в един от най-силните моменти в кариерата си и това лято ще свирят на едни от най-големите европейски метъл и рок фестивали като Rock Am Ring, Rock Im Park, Nova Rock и други. След това In Flames стартират самостоятелно турне, част от което ще бъде и концертът им в София на 30 септември в зала “Христо Ботев”.

Това ще бъде третото гостуване на бандата у нас, след като през 2008 излязоха на сцената на Калиакра Рок Фест като съпорт на Slayer, а през март 2009 изнесоха страхотен самостоятелен концерт в София. И двете гостувания на групата в България бяха изключително силни и съпроводени от голям интерес от страна на феновете.