Шведската рап-метъл група "Клоуфингър" /Clawfinger/ ще се включи във фестивала „Sofia Rocks“, който ще се състои на 7 и 8 юли на Националния стадион "Васил Левски", съобщиха организаторите от "Болкън Ентъртеймънт".

Скандинавците, които вече свириха в България на „Spirit of Burgas 2009“, ще се изявят в първия ден на разтърсващия фестивал в самия център на София.

Групата е една от първите, създала подобен тип звучене. "Клоуфингър" е популярна с агресивната си, но мелодична музика в съчетание с политически и антирасистки теми в песните си. Създадена е през 1989 г., а в сегашния й състав са Bard Torstensen - китара, Zak Tell – вокал, Andre Skaug - бас, Jocke Skog - вокал, клавишни, Henka Johansson – ударни.

Освен "Клоуфингър" на 7 юли на сцената ще излязат и музикантите от "Годсмак" /Godsmack/. На следващия ден от фестивала ще се изявят "Гънс Ен' Роузис" /Guns N' Roses/, "Иги енд дъ Студжис" /Iggy and the Stooges/, "Ъгли Кид Джо" /Ugly Kid Joe/.

Цените на пълен билет за двудневния фест са от 60 лева до 120 лева, в зависимост от категорията. Първите 1000 билета са с промоционални цени между 50 и 90 лева.