Фондация “Заслушай се”, Български център за нестопанско право и TELUS отварят първия хъб за социални иновации в София

Фондация “Заслушай се”

Фондация “Заслушай се”

Първото пространство за социални иновации в България, наречено A hub, отваря врати днес в София. Мисията на хъба е да предостави на НПО сектора и на бизнеса място за съвместни инициативи, насочени към създаването на социална промяна и подобряването на средата, в която всички живеем. Хъбът си поставя за цел да поддържа достъпна среда за диалог и дългосрочни партньорства между бизнеса, гражданския сектор, институциите, университетите и обществото. А hub е създаден по идея на фондация “Заслушай се”, с подкрепата на БЦНП.

TELUS International Europe e компанията, която финансира реализацията на проекта, както и функционирането му в следващата една година. Представители на мениджмънт екипа на компанията, ще предоставят своята експертиза за развитието на A hub, с цел постигане на устойчивост. В дългосрочен план експертите на TELUS International Europe планират да проведат редица обучения, насочени към представители на НПО сектора.

“Подкрепата ни към този проект е естествено продължение на философията на TELUS International Europe “Да даваме там, където живеем”. Чрез останалите ни проекти в сферата на социалната отговорност ние отдавна работим за това да създаваме условия за устойчива промяна. Създаването на A hub e една добра предпоставка повече компании в България да припознаят тази кауза като своя”, каза Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe. “За нас най-важно е чувството ни за общност на НПО и вярваме, че когато споделяме и се учим един от друг – можем повече.” – допълни Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право. “Всички ние, независимо дали сме от НПО сектора, бизнеса, независимо какво работим, трябва да създаваме възможности и да сме достатъчно предприемчиви, за да ги реализираме. A hub е пространството, в което да се случват тези неща и да мотивираме всеки, който иска да реализира своите смели идеи.” – добави в заключение Ашод Дерандонян, председател на фондация “Заслушай се”.

За фондация “Заслушай се” Фондация “Заслушай се” е създадена през 2014 г. с цел подобряване на качеството на живот на глухите хора в България. Основната цел на Фондацията е осигуряване на равен достъп до информация, комуникация, качествено образование и професионално развитие на хората с увреден слух в България чрез информационните технологии. Разработват и развиват онлайн платформа за равен достъп, която към момента включва два модула – за видеожестов превод и за преобразуване на говор към текст.

За Български център за нестопанско право Български център за нестопанско право (БЦНП) е създаден през 2001 г. Повече от 16 години мисията на БЦНП е да оказва подкрепа при изработване и прилагане на закони и политики за развитие на гражданското общество, гражданското участие и доброто управление в България. БЦНП е партньор на Международния център за нестопанско право (ICNL) и учредител и партньор на Европейския център за нестопанско право (ECNL).

За TELUS International Europe TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който от 2004 г. насам предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 3500 служители на територията на 7 центъра в София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), както и Манчестър и Канок (Великобритания). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 35 езика. TELUS International Europe е горд член на семейството на TELUS International, който е доставчик на услуги за аутсорсинг на бизнес процеси с над 25 000 служители по целия свят - включително Канада, САЩ, Европа, Латинска Америка и Филипините.

За повече информация, свързана с проекта, посетете страницата на A hub във facebook.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Зона без спорт