Софийски градски съд осъди Фондация "Утре за всеки" да върне на Ангел Бончев парите от откупа, който той беше принуден от похитителите си да даде на фондацията.

Бившият футболен президент е категоричен, че начинът, по който е дарил 157 000 евро на 1 август 2008 година е абсурден. Бончев каза още, че не иска да става съпричастен към дейностите на фондацията и не се интересува от бизнеса, който тя има.

Председателят на Управителния съвет на "Утре за всеки" Нина Хаджийска твърди, че с парите на Бончеви са открили център за рехабилитация на болни от рак на гърдата жени. Според решението на съда фондацията трябва да върне парите с лихва от 93 271,58 лева върху главница за периода от 29 юли 2008 г. до 27 януари 2011 г.- датата на завеждане на исковата молба.

Ангел Бончев беше отвлечен от т. нар. група на „Наглите" на 21 май 2008 г., докато паркирал колата си. През юли същата година, при предаването на откупа за него, бе похитена съпругата му Камелия. След полунощ на 10 юли 2008 г. патрул на полицията откри Бончев в столичния квартал Княжево, без документи за самоличност и в безпомощно състояние.

За да освободи съпругата си, похитителите му наредиха да направи дарение на фондация, която имала рекламна кампания по телевизията. Ангел разбира, че става дума за „Утре за всеки" и предаде 157 000 евро, а съпругата му бе освободена.